Skaffa Betalkort

Att skaffa ett betalkort behöver inte nödvändigtvis vara svårare än att skaffa ett vanligt bankkort. Den stora skillnaden är ju som du kunde läsa om på första sidan, att köpen samlas på en faktura, som sedan skickas till dig efter en given period.

Det som kanske kan vara problematiskt med att skaffa ett betalkort idag, är att det finns så otroligt många olika kort att välja mellan. Antalet aktörer som erbjuder kreditkort och betalkort idag är betydligt fler än för bara några år sedan. Detta innebär att det kan vara en klok ide att jämföra lite olika kort som finns på marknaden, så att du kan hitta ett kort som passar just dig.

Bra att jämföra kort

En av anledningarna till varför du ska jämföra olika betalkort eller kreditkort innan du köper ett, är för att olika kort kanske erbjuder olika typer av bonusar och poäng.

Låt oss ta ett exempel. Kanske är du en av många som handlar all din mat på ICA butiker. Dessa har både bra utbud och många bra erbjudanden många gånger. Du kan då med fördel skaffa ett ICA Bankkort plus, vilket är ica bankens egna betalkort.

Då får du bonus på alla varor som du köper i ICA butikerna. DU kan även sätta in pengar, kolla saldo och så vidare direkt i en ICA butik. Väldigt behändigt och något som många uppskattar. Fördelen med just detta betalkort är att du även får poäng på alla andra köp som du gör med kortet.

När du handlar i ICA butiker så håller de även koll på vilka saker du handlar ofta av. Du får sedan extra bra priser på just dessa varor och få hem rabattcheckar och bra erbjudanden direkt i din postlåda! Hur bra låter inte det?

Andra typer av betalkort

Det finns givetvis andra utgivare av betalkort som erbjuder andra former av bonusar. Några exempel som du säkert stött på är olika typer av tank kort. Då får du inte helt oväntat bonus och poäng när du tankar på utgivarens bensinmack. Då samlas ofta allt du tankar under en förutbestämd period, varav detta sedan faktureras i slutet av månaden eller ett annat datum som är bestämt av kort utgivaren.

Ansöka om ett betalkort

Som sagt så kan det vara en god ide att jämföra olika typer av betalkort innan du väljer vilket du ska skaffa. En annan fråga du bör ställa dig är ifall du vill ha en kredit kopplat till kortet. Detta kan vara bra i vissa fall tycker många.

Sedan kan du ofta ansöka direkt på de olika utgivarnas sidor. Idag finns det speciella sidor på nätet där du kan jämföra olika betalkort och kreditkort.